Ik reviewde de online workshop “Organiseer je werk met een bullet journal”

Auteur: Wassima

Wassima deed haar stage bij Spot Workshops.

Wie mij kent, weet dat het geen geheim is dat ik vergeetachtig ben. Een tijdje terug stelde een vriendin me haar bullet journal voor. Zij heeft net hetzelfde probleem als ik, namelijk moeite met tijd verdelen, taken afwerken en vooral productief zijn door minder uit te stellen. Toen ik een workshop mocht uitkiezen leek dit het ideaal moment om voor bullet journalling te kiezen.

the details

  • De workshop legt het bullet journal systeem kort uit en ik leerde hoe ik het kon toepassen voor mijn werk.
  • De workshop is online, duurt 2 uur en ik had geen materiaal nodig buiten een bullet journal (of een schriftje) en wat schrijfgerief.
  • Ik kon de workshop volgen wanneer ik wou en op mijn eigen tempo.
  • De online workshop bestaat uit 10 modules, 3 opdrachten en nog wat extra’s.

the verdict?

Je krijgt verschillende ideeën aangereikt maar je kiest zelf wat bij jou past. Ik heb zelf een hele maandplanning met beschikbare tijdvakken in mijn bullet journal gemaakt. Dubbel geboekte afspraken kan ik nu niet meer plannen (dat gebeurde al wel eens.. oeps). Wat ik vooral leuk vind aan een bullet journal is dat je er ook wel creatief iets tof van kan maken. Ik hou van het ontwerpen en tekenen en nu is het voor mij ook een manier om te ontspannen. Tenslotte kreeg ik allerlei tips waar ik bijvoorbeeld leuke journal stickers kon kopen. Ook een plus voor mij persoonlijk!

bullet journal

Ik dacht dat bullet journaling slechts een hulpmiddel was, een methode om mijn schema’s te ordenen en mijn tijd te beheren. Maar Stephanie dook veel dieper in op het onderwerp en introduceerde haar eigen filosofie erachter. Het gaat om de juiste aandacht voor de dingen die voor ieder van ons belangrijk zijn, een zinvol leven en hoe je kan reageren op de onzekerheid en chaos van het leven zoals jij dat wilt. 

Een absolute aanrader voor jezelf maar ook voor je headspace!

Nog een kleine tip. Ik maakte gebruik van Spot’s gratis Bullet Journal Templates. Handig & cute​.

Wil jij deze online workshop volgen? Dat kan! Kijk hier voor meer informatie.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe workshops, initiatieven, DIY’s,.. schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief.

Deel deze post of sla ze op

Related Articles