Ik volgde de online workshop ‘Start je eigen bullet journal’

Ik volgde de online workshop ‘Start je eigen bullet journal’ gegeven door Stephanie van Plan S en deel graag met jouw mijn ervaring.

Ik heb enorm veel lijstjes in mijn leven en verzamel ze op verschillende plaatsen in huis. Het combineren van deze lijstjes en hoe dat moet, daar was ik erg benieuwd naar. De start van mijn bullet journal is gemaakt en hieronder deel ik graag hoe ik er zelfs na twee dagen al meer rust door vind.

Outline online workshop in 10 stappen naar je eigen bullet journal

Hoe ziet de online workshop eruit?

De workshop bestaat uit een inleiding om kort toe te lichten wat een bullet journal is en wat het doel ervan is. Vervolgens zijn er 10 stappen waarbij Stephanie telkens met een filmpje en bijbehorende slides uitlegt wat het doel is van die stap en hoe je dat kan doen. Je kan op elk moment pauzeren om meteen aan de slag te gaan of iets herbekijken achteraf. Bij elke stap is er altijd een duidelijke opdracht die je onmiddellijk kan toepassen in je bullet journal. Zo leer jij in enkele minuten wat een ‘bujo’ is en waarom het jou kan helpen. Bij elke stap deelt Stephanie enorm veel tips gebaseerd op haar eigen ervaringen. 

Als extra zijn er maar liefst 9 extra modules die je kan raadplegen over bepaalde topics én er is ook een Facebook groep waar je met eventuele vragen terecht kan.

Wat ervaar je tijdens de workshop?

Ik deed deze workshop op een regenachtige dag om mezelf wat op te fleuren. In de ochtend, aan de keukentafel met een kop koffie, een pen en een schriftje, klaar om meer te weten te komen over Bullet Journals.

Stephanie vertrekt vanuit haar eigen ervaring en waarom zij begonnen is met een bullet journal. Een herkenbare situatie want in deze vreemde tijden ben ik ook wel meer en meer op zoek naar een houvast en is dat toch iets moeilijker te vinden.

De slides en daarbijhorende uitleg van Stephanie zijn erg helder en to the point. Elke stap pas ik meteen toe in mijn schrift en terwijl ik het doe, heb ik af en toe een aha-moment. Iets waarvan ik niet wist dat ik het nodig had, maar nu ik het neerschrijf, kan ik niet meer zonder.

Stap voor stap zie ik de structuur in mijn bujo en neemt het aantal pagina’s gestaag toe. Ik merk al na enkele stappen dat mijn schriftje een te klein formaat is, en daarom maak ik regelmatig fouten of moet ik eens iets opnieuw proberen. Dat is niet erg want dit boekje is mijn leerschool voor de komende weken/maanden. En als ik het volhoud, koop ik een nieuw schrift als beloning voor mezelf.

“Elk blad is een nieuwe kans, een nieuw begin”

Tijdens deze workshop leert Stephanie je kennis maken met bullet journal. Dit is een notitieboekje waar je lijstjes kan bijhouden, afspraken, to do's,... zodat je je eigen planner gaat maken. Dit kan creatief maar hoeft niet. Op deze manier kan je meer structuur krijgen in je leven. Deze workshop is speciaal gericht op ondernemers

Wat is het resultaat van deze workshop?

De chaos in mijn hoofd is nu neergeschreven in lijstjes in mijn Bujo dat ik kan blijven gebruiken de komende dagen, weken en zelfs maanden. Een nieuwe gewoonte kan je aanleren door het 30 dagen te doen, dus dit bullet journal ga ik zeker 30 dagen proberen en dan evalueren met de nodige tips van Stephanie – die vind je namelijk ook in de extra modules van de online workshop.

Ik vond het enorm ontspannend en rustgevend om mijn lijstjes een plek te geven en te bundelen. Als ik schrijf, is dat ook altijd met papier en pen dus het wakkert zeker mijn creatieve ziel aan om hiermee bezig te zijn. Ik ben fan!
Dankjewel Stephanie voor de tips, de kennis en persoonlijke ervaringen.

Wil jij deze workshop ook volgenKijk dan hier voor alle informatie.

Op de hoogte blijven van alle nieuwe workshops, initiatieven, DIY’s,.. schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief.

Deel deze post of sla ze op

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Share on whatsapp