Unieke workshop elke maand: Pizza workshop

Elke maand een unieke workshop. Eentje die je niet vaak ziet of die gewoon nieuwsgierigheid in me opwekt. En jij leest mee over mijn ervaring.

Food in combinatie met gezelligheid, daar zeg ik geen nee tegen

Heel wat anders dan de workshop van vorige maand, want in februari heb ik me aan een FOODIE workshop gewaagd. Ik ben geen keukenprinses, al zegt mijn vriend dat ik van alle restjes altijd heel lekkere dingen kan maken. Het heeft bij mij iets te maken met ‘recepten volgen’. Dat lukt niet en ben ik blijkbaar te creatief voor. Deze pizza workshop sprak me enorm aan, omdat mijn vriend deze al had gedaan en het resultaat gewoon ongelofelijk lekker was (zonder zever). 

Het leek me leuk om op toekomstige vrienden diners eens een super artisanale pizza te serveren. Daarnaast was ik ook benieuwd hoe zo’n dergelijke workshop eraan toe ging. Omdat mijn vriend zo enthousiast was over deze workshop (die hij online volgde in Corona times), had ik het idee om dit, inclusief enthousiaste vrienden en familie, te organiseren voor zijn verjaardag. En zo was het dat we op een woensdag avond in februari allemaal samen kwamen. De mooiste keukenschorten werden bovengehaald en de handen uit de mouwen.

 

Pizza vibes & kneden lijk ne zot

De workshop ging door bij The Ruby en, al zeg ik het zelf, deze setting leende zich er wel toe. Lampjes in de lucht, de rustieke pizza oven en de down-to-earth workshop gever Leander die ons inspireerde met zijn goesting voor het bakken. Bakman is dan ook de perfecte naam voor zijn bedrijf.

 

Het proces begint natuurlijk bij het kneden van het deeg. NOOO moet ik EXACT die verhoudingen gebruiken? Leander nuanceert wat, maar vindt het ook belangrijk dat we het beste resultaat bekomen. En dan is het de spieren aan het werk zetten. Want die enzymen (was het dat? :)) in dat deeg moeten iets doen opdat het heel luchtig zou worden. Ik hoor: “wie krokante korst wil, die moet kneden”, dus daar gaan we voor.

Previous
Next

Verse ingrediënten en bakken in de oven

We kregen aan de start al een aperitief hapje vanuit de oven en dat smaakte sowieso naar meer. Maar toegegeven, wanneer Leander, aka bakman de pizzabodem klaarmaakte om te beleggen, zag het er héél simpel uit.

 

 

Wanneer we dit zelf van bol naar bodem moesten brengen, leek het al veel minder simpel. 3 verschillende technieken, wat was het oefenen.

 

 

De volgende stap is de pizza lekker met de verse ingrediënten te beleggen. Dat kan ik :)! Maar dan… het bakken. Eens stress aanvalleke en 10 jaar ouder later, komt mijn pizza, heerlijk krokant en bruingebakken de oven uit.

 

We delen alle pizza’s zodat we elkaars creaties kunnen proeven en combinaties in ingrediënten kunnen proberen. Heerlijk!

Previous
Next

En het verdict?

Met een gevulde maag en nog 2 extra bollen deeg per persoon trekken we naar huis. Amai, zo’n pizza heb ik nog nooit gegeten en eens je het kent, kan dit ook écht met de thuisoven gerealiseerd worden.

 

De volgende dagen eten we nog 2x pizza als lunch & aperitief, we blijven nagenieten en ik blijf vooral oefenen met het ‘maken van de pizzabodem’.

 

Vanaf nu noem ik mezelf een Napolitaanse Pizza Bakster. Oké en we voegen daaraan toe: “Die nog heel wat moet oefenen”. Maar oefening baart kunst en je hoort mij niet klagen. Maar ook heerlijk genoten van de gedachten even op nul, het samenzijn met vrienden en het maken van nieuwe herinneringen.

 

Liefs, 

Sientje

Ook zin gekregen in een pizza workshop? Ontdek wanneer ze georganiseerd worden en/of vraag deze privé aan voor jullie groep.

 

Ontdek hét workshop platform van Vlaanderen!