DSC_0305

Workshop Experience – Workshop Fotografie Manual Mode

Soms zit je zo in de dagelijkse rush, dat je jezelf voorbij loopt. En dit kan lang doorgaan, totdat je er eens écht bij stilstaat. Wat ik dan probeer te doen, is kijken wat me energie geeft. Waar word IK blij van? En is het al lang geleden dat ik dat heb gedaan? In mijn geval is dit fotografie. Ik vind het super leuk om mooie plaatjes te maken. Ik ben visueel en een beelddenker. Ik leg enerzijds graag mooie momenten vast, anderzijds geloof ik dat fotografie mij ook helpt bij het overbrengen van de juiste stijl voor Spot Workshops. Dus… besloot ik om een workshop fotografie te volgen bij Stefanie Baert van de Food Love. Ik vertel je graag over mijn ervaring.

"Do more of what makes you happy'

Aankomst

Het was al even geleden dat ik in Gent was geweest, de stad waar ik begon met studeren. Dus het deed goed om er terug te zijn. Stefanie verwelkomde me met enthousiasme in haar mooie huis, waar ik mocht aansluiten aan de workshop tafel. We waren in totaal met 5 workshop deelnemers en dat gaf een heel gezellig en intiem gevoel. Een lekkere koffie erbij, kennismaking met de andere workshop deelnemers en we konden van start gaan.

Theorie

Een belangrijk onderdeel is natuurlijk de juiste (basis)theorie meekrijgen. Je moet immers je fototoestel goed leren kennen om met de juiste instellingen het perfecte resultaat te krijgen. De workshop noemt niet voor niets ‘MANUAL MODE’ en dat was duidelijk het doel van de dag. Naar huis gaan met de kennis en techniek in handen om niet meer op automatische stand te fotograferen. Stefanie overloopt met ons de belangrijkste principes, onderdelen en instellingen van de camera. Termen als ISO, Diafragma, Sluitertijd,… werden me meer en meer vertrouwd. Ik ben een beelddenker en doordat Stefanie enkele visuele plaatjes liet zien, alsook dagdagelijkse voorbeelden gaf om verschillen  aan te tonen, bleef de theorie goed plakken.

in praktijk

Na een lekkere lunch, of course helemaal zelf gemaakt door Stefanie, gingen we aan de slag. Zodat we de techniek in onze vingers kregen. En wow! Ik was verrast door al het materiaal en de lekkere (en very pinterest worthy) gerechtjes die voor ons waren klaargezet! Toen begon het echte werk. De ‘setting‘ creëren, niet in je eigen licht staan, de achtergrond, de juiste kommetjes, accessoires kiezen (geloof me, er was zoooo veel keuze), het gerechtje erbij en dan maar oefenen. Doordat we met een kleine groep waren, kon Stefanie ons super veel advies en bijsturing geven. We probeerden werkelijk alles uit, want alleen zo leer je het. En het resultaat mocht er zijn!

Einde

De tijd vloog werkelijk voorbij en op het einde had ik écht het gevoel dat ik deze theorie en praktijkervaring ga kunnen gebruiken wanneer ik foto’s trek (zeker bij food, stilstaande objecten, maar zelfs ook in andere situaties). Trots op het resultaat, zoveel bijgeleerd, fijne mensen ontmoet, geïnspireerd door Stefanie haar liefde voor ‘food’ en haar ongelofelijke skills voor foodfotografie en styling,… Ja, ik moet ook even toegeven dat ik helemaal FAN ben van Stefanie haar kookstijl. Ze maakt niet alleen mooie gerechtjes, maar die zijn ook gewoon SUPER LEKKER. Ze heeft trouwens een boek geschreven dat je hier kan vinden. Ik heb hem alvast in huis gehaald! Even terug naar de workshop, want dus helemaal voldaan sloten we samen de dag af. Allemaal terug naar huis, daarna is het aan ons

Over Stefanie

Gentse onderneemster Stefanie Baert houdt van eten en van mensen. Deze twee liefdes combineert ze binnen FoodLove, en deelt ze graag met iedereen rondom haar. Tijdens haar kookworkshops & healthy food tours maakt ze je enthousiast over gezonde voeding. Ook in haar prachtige kookboek “Ready, Set, Go!” toont ze je graag hoe je een druk leven kan combineren met healthy cooking. Ze houdt niet enkel van lekker & gezond eten, haar dagen zijn ook gevuld met receptontwikkeling en food fotografie.

Stefanie is workshop hero, dat betekent dat jij altijd haar workshops kan terugvinden op het Spot workshop platform. Wil je een 1 to 1 workshop of wil je ze vragen voor een teambuilding of een privé workshop? Kijk dan hier in haar aanbod van workshops.

Stefanie Baert van FoodLove © The Fresh Light

Wil jij op de hoogte blijven van de leukste workshops?

Deel deze post of sla ze op

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Share on whatsapp